Hoe Kan Het Zijn Dat Het Internet Op Je Smartphone Zo Traag Is?

Langzaam internet is niet leuk op de smartphone. We vertellen u daarom hoe u het internet sneller op uw mobiel kunt maken, ook als er geen LTE beschikbaar is. Op internetvergelijken.org kun je direct kijken welke pakketten het beste aansluiten op je wensen en behoeften.

Surfen en chatten met je mobiele telefoon kan heel leuk zijn. Dit wordt meestal verzekerd door een stabiele mobiele verbinding met een hoge datadoorvoer. Vooral in grotere steden zijn 4G LTE-netwerken vaak al wijdverspreid, dus dat is geen probleem. Maar niet iedereen woont in een grote stad en niet iedereen heeft een LTE-contract. Maar zelfs een 3G-netwerk is geen reden waarom je toch niet altijd snel op het net zou moeten zijn. Nog een optie is om te kiezen voor een alles in 1 pakket zoals op de website van https://internetvergelijken.org/alles-in-1/ te zien is.

App Voor Sneller Internet: Opera Max

Wat veel smartphonegebruikers niet weten: er zijn apps die meer snelheid kunnen bieden tijdens het surfen met een trage gegevensverbinding. De meest bekende is Opera Max en komt van dezelfde provider als de internetbrowser van Opera. Opera Max doet niets meer dan gegevens comprimeren die op de smartphone zijn geladen. Afhankelijk van de app die u op dit moment gebruikt, zou Max het gegevensverbruik met maximaal 50 procent kunnen verminderen. Opera Max is momenteel alleen beschikbaar voor Android en kan gratis worden gedownload via de Google Play Store .

Gebruik Slankere Apps

Bovenal hebben populaire apps zoals Facebook, YouTube of Twitter een hoge datasnelheid nodig wanneer ze worden gebruikt, omdat ze zijn ontworpen om zoveel mogelijk gegevens te verzenden en ontvangen. Als gebruiker kun je hiermee beginnen omdat steeds meer ontwikkelaars ook verkleinde versies van hun apps aanbieden, die het doen zonder overbodige toeters en bellen en alleen de belangrijkste functies meebrengen. Een van deze apps is Facebook Messenger Lite . In de toekomst zouden er nog meer dergelijke uitgeklede apps moeten zijn. Deze zijn vooral bedoeld voor gebieden met zwakkere gegevensverbindingen.

Beperk Het Gegevensgebruik Van Apps

In veel apps kunt u het gegevensverbruik zelf beperken. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om geen video’s op Facebook of WhatsApp automatisch af te spelen wanneer u eroverheen scrolt. YouTube laat je standaard ook de resolutie verlagen waarmee video’s worden gestreamd. Dergelijke maatregelen slaan niet alleen uw datavolume op, maar zorgen er ook voor dat apps sneller laden. In een apart artikel zullen we u vertellen wat u kunt doen om het datagebruik van Facebook, Twitter, WhatsApp, YouTube, Instagram en Spotify in te dammen.