Besparen Op Gas Door De Meterstand

Vooral in de wintermaanden loopt in uw eigen huis, de verwarming op volle snelheid. Als je thuis bent met gas zorgen gezellige warmte en warm water, is het niet slecht om het verbruik en de kosten in het achterhoofd te houden. Lees hier hoe u uw gaskosten correct kunt berekenen en geeft u tips om ze merkbaar te verlagen.

Wil je echter direct besparen op de maandelijkse gasrekening dan raden we het je aan om een kijkje te nemen op de pagina beste-energievergelijker.com.

Hoe Je Op De Goede Manier De Meter Kan Aflezen Voor Info

Om het huidige gasverbruik in uw appartement te controleren, hoeft u alleen maar naar de laatste rekening van uw gasleverancier en uw gasmeter te kijken. Afhankelijk van hoe en waar je woont, is de balie in de kelder, in het trappenhuis of direct in je appartement.

Lees ook: grote energiebesparingen worden gemaakt op de website beste-energievergelijker.com/energie-vergelijken/.

U kunt een goed overzicht krijgen van uw gemiddelde jaarlijkse gemiddelde gasverbruik door het zelf ongeveer een keer per maand aan het loket te lezen en kennis te nemen van de huidige status. Het gasverbruik wordt hier uitgedrukt in kubieke meter (m³) . Verminder eenvoudig de laatste waarde (vorige maand) van de huidige waarde (huidige maand). Het verschil is uw werkelijk gebruikte hoeveelheid gas.

Vindt u het moeilijk om de gasmeter in uw kelder of gang te lokaliseren? Geen probleem! Over de teller nummer dat u op uw huidige gasrekening, kun je hem vinden. Het meternummer is duidelijk toegewezen aan uw wooneenheid. Dit nummer bevindt zich boven of onder de streepjescode op de meter.

Goed Om Te Weten

Belangrijk: terwijl uw jaarlijkse gasrekening de respectievelijke leverancier kilowatturen (kWh) weergeeft, meet de gasmeter uw verbruik in kubieke meter (m³). Wat eerst verwarrend lijkt, is relevant voor een echt correcte facturering. Omdat je dus alleen de energie hoeft te betalen die echt in het gas zit. De calorische waarde, druk en temperatuur beïnvloeden de efficiëntie. De feitelijke stroom van het aardgas verandert van jaar tot jaar en varieert ook tussen netwerkgebieden.

Hoe Bereken Je Het Gasverbruik

Om te converteren kilowattuur omgekeerd in kubieke meters, of dat u het nodig hebt energetische waarde en staat nummer weergegeven in de huidige gasrekening. Bereken uw gasverbruik in kWh met de volgende formule:

Kubieke meter (m³) x statusnummer x calorische waarde = kWh

Als u de gasprijzen van verschillende leveranciers wilt vergelijken, moet u uw verbruik in kWh invoeren. Mocht u alleen de kubieke meter nummer, kunt u verschillende gasverbruik calculator op het internet te raadplegen vestigen op uw geschatte verbruik te bepalen.