Hoe Zit Het Met De Boekhouding Van Een Cateringbedrijf?

Vanaf een bepaalde grootte kunt u uw cateringbedrijf niet langer alleen beheren en hebt u zeker personeel nodig dat ook beloond wil worden. Je kunt het salaris niet gewoon contant betalen, maar het moet naar behoren worden verantwoord en belast. Door te kiezen voor het juiste en beste boekhoudpakket, weet je zeker dat je een boekhoudprogramma hebt gekozen dat je administratie bijhouden een stuk makkelijker maakt.

Daarnaast zijn nog steeds verzekeringspolissen verschuldigd, voor de juiste betaling waarvan u als eigenaar van het bedrijf ook verantwoordelijk bent.

Het bewijsmateriaal en de berekeningen moeten ook worden verwijderd. Dit geldt ook voor belastingvrije toeslagen. U moet ook de werkvergunning voor buitenlandse werknemers annuleren. Als u deze documenten niet intrekt of uitgeeft, zijn uw werknemers in geval van nood zwart. Je krijgt hoge boetes of zelfs een gevangenisstraf. Zorg ervoor dat u altijd aan het belastingkantoor kunt bewijzen welke werknemer het loon ontvangt.

Je Moet Minimaal 35% Worden Opgenomen De Berekening Voor Belasting

Een magisch getal voor de berekening is 35. 35% moet de bovengrens voor uw gebruik van goederen zijn. En ten minste 35% moet in uw berekening worden opgenomen voor ten minste de personeelskosten. Voor het belastingkantoor moeten beide kosten begrijpelijk zijn en in de boeken worden vastgelegd. Bovendien zorgt een goede berekening ervoor dat u uw cijfers goed in beeld hebt en snel kunt reageren op potentiƫle problemen.

Je Moet Ook Kunnen Aantonen Wat Er Precies Geleverd Is Door Leveranciers

Het maakt ook deel uit van de juiste boekhouding dat zij documenteren waar u uw goederen koopt en vooral wat u koopt. Het belastingkantoor wil precies kunnen controleren wanneer dat nodig is. Het is ook belangrijk dat je boeken goed in de gaten houdt, want dit is de enige manier om te weten of je ergens kunt winkelen voor goedkopere prijzen of waar je betere merchandise kunt krijgen.

De wetgever bepaalt dat leveringsbonnen ten minste zes jaar moeten worden geannuleerd. Zorg ervoor dat facturen of vrachtbrieven afleverbonnen kunnen zijn. Elke zakelijke transactie heeft een document nodig, dat u moet annuleren. Rekeningen moeten zelfs tien jaar worden geannuleerd. Het is ook belangrijk voor u dat de bewaarperiode niet begint in januari van het volgende jaar.