Verzinsels Over De Accu Van Je Telefoon En Hoe Je Het Best Oplaad

Moet je je batterij volledig ontladen voordat je hem oplaadt? Hoe zit het met het geheugeneffect en is het schadelijk voor de batterij als je de telefoon de hele nacht op de laadkabel laat staan? De redacteuren verdrijven de mythen die zich in de loop van de tijd hebben opgehoopt naarmate batterijen evolueren en de hoofden van smartphonegebruikers achtervolgen. Er zijn ook enkele tips voor het correct opladen van smartphone-batterijen voor bijvoorbeeld een Samsung Galaxy s9 of een iPhone.

Probeer Je Telefoon Niet Tot 0% Leeg Te Laten Gaan

Smartphones gebruiken nu alleen lithium-ion batterijen (Li-Ion). Indien mogelijk moeten ze niet volledig worden ontladen tot nul procent voordat ze worden opgeladen. De reden: de elektroden van een lithium-ionbatterij worden zwaar opgeladen wanneer ze volledig zijn opgeladen tot 100 procent en een ontlading tot uitschakelen. Als gevolg hiervan daalt de levensduur van de batterij van de smartphone aanzienlijk.

Wanneer Kan Ik Dan Het Best Mijn Telefoon Opladen?

Batterij deskundigen zijn van mening dat een lading in het bereik tussen 30 en 80 procent van de mobiele telefoon batterij moet houden over. Dit resulteert in een groter aantal oplaadcycli. Daarom is het het beste om de energiebron alleen in dit gebied met elektriciteit te voeden. Bovendien moet men zich onthouden van opknoping de smartphone batterij op een laag niveau voor slechts een korte tijd om de oplaadkabel en laden aan bijna volle capaciteit.

Belangrijk Dat Je S’nachts Jouw Telefoon Op Een Goede Manier Oplaad

Veel gebruikers laden hun mobiele telefoon ‘s nachts op omdat het apparaat meestal niet nodig is tijdens de nacht- en ochtenduren. Maar wat gebeurt er wanneer de lithium-ion batterij vol is en de telefoon op de oplaadkabel blijft zitten? Nadat het energieopslagsysteem zijn volledige capaciteit heeft bereikt, een onderhoud stroom ofwel zolang geleverd totdat de accucapaciteit beneden de nominale waarde waarbij de laad elektronica actieve herladen of het opladen gestopt en niet weer hervat wanneer de lading onder een bepaalde waarde,

Beide gevallen vereisen de batterij. Vooral de ontlading van een paar procent in het zwaar belaste laatste derde deel van het laadproces verhoogt de energieopslag. Om de batterij van de mobiele telefoon te beschermen, is het raadzaam de mobiele telefoon uit de oplaadkabel te halen zodra deze is opgeladen. Deskundigen zijn van mening dat dit al het geval zou moeten zijn met een status van 90 procent. Bovendien bespaart het u ook op de elektriciteitsrekening, laadkabel verbruikt zelfs energie als er geen mobiele telefoon is aangesloten.

Sony Maakt Gebruik Van Nieuwe Techniek In Batterij

Intelligente laadcycli als Sony maakt nu gebruik in sommige van haar smartphones dan functie “onderhoud van de accu” kan daarbij helpen: Hier wordt de batterij van de telefoon ‘s nachts opgeladen alleen om wat aanvaardbaar niveau en vervolgens, afhankelijk van het gebruik van mobiele telefoons, kort volledig opgeladen voor activering. Daarbij “leert” het slimme apparaat tijdens dagelijks gebruik wanneer dit meestal gebeurt.

Dit kan enige tijd duren en ertoe leiden dat de batterij van de mobiele telefoon in de vroege ochtend aan het begin van de “leerfase” niet volledig is opgeladen. Het kan ook problemen veroorzaken als de gebruiker geen vaste dagelijkse routine heeft. De smartphone kan dan niet meer worden aangepast en de functie moet worden uitgeschakeld om vervelende verrassingen te voorkomen.